10 dingen die je moet weten over gevoeligheid

gezondheid

Wat is hooggevoelig denken of aanvoelen? Hier zijn tien dingen over gevoeligheid die je kunnen helpen het te begrijpen.

1. Gevoeligheid gaat niet alleen over anderen hoog aanslaan.

Hoogsensitief” betekent niet dat men anderen belangrijk vindt, of dat men het zelfs sterk met anderen eens is. “Gevoelig” betekent het opmerken van hun kwaliteiten, eerder dan het gewoon met hen eens te zijn.

Het gedrag van een collega kan mij bijvoorbeeld ergeren, maar mijn reactie is: raak aan, begrijp het, en loop weg. Mijn gevoel van fatsoen is dat er genoeg weerlegging is voor het gedrag van mijn tegenhanger dat het er niet echt toe doet, en dat het mij niet raakt.

Gevoeligheid is niet “Vlinderstaart” voor iemand anders. Sommige mensen zijn dat bewijs positief voor je dat je gevoelig bent. Maar onthoud, het is een doorlopend proces. Ga er niet van uit dat je het gedaan hebt.

2. Gevoeligheden worden niet gemakkelijk getriggerd.

Hoewel sommige mensen snel geïrriteerd raken, kunnen hormonen, situaties, emoties en sterke beelden bij gevoelige mensen reacties teweegbrengen. Vastberadenheid en consequent zijn zijn twee van de belangrijkste sleutels.

Dus als je het moeilijk vindt om dingen aan te voelen en je te herinneren wat je moet doen op het werk, thuis, bij het spelen, voor de spiegel, tijdens het vervoer, in het damestoilet of waar dan ook, dan ben je waarschijnlijk een hoogsensitief persoon.

3. Gevoeligheden praten over hun gevoelens.

Hoewel we allemaal executief vermogen hebben, werken onze hoogsensitieve identiteiten anders en praten ze vaak niet zoals ze het ervaren. In feite zijn gevoelige mensen vaak de stilsten die het best in staat zijn om hun legitieme zorgen te uiten. Zij gebruiken uitdrukkingen, gezichtsuitdrukkingen en vloeiende spraak tegenover leden van het andere geslacht om hun frustratie te uiten. Wanneer we echter de blik van de andere partij rechtstreeks ontmoeten, kijken we onmiddellijk weg en vermijden we blikken die zouden kunnen worden opgevat als een verzoek om informatie.

Ik heb me vaak afgevraagd waarom het zo makkelijk is om de draak te steken met gevoelige mensen. Een hooggevoelig persoon is onberispelijk en er moet gelachen worden, zodat het moeilijk, zo niet onmogelijk is de draak te steken met iemand die overdreven gevoelig is.

4. Gevoeligheden hebben aangetoond de aura’s of energieën van mensen te kunnen voelen en oppikken.

We hebben allemaal het vermogen om ons af te stemmen op de aura’s van mensen. Maar de mensen met de gave, hebben vaak wat meer waarnemingsvermogen. Maar vaak hebben ze ook het 6e zintuig, en dan wordt het ingewikkeld. Wanneer we de aura’s van andere mensen voelen, kunnen we ze niet zien, maar ze zijn er wel bij ons. Ik geloof dat als je hooggevoelig bent, je het vermogen hebt om aura’s te zien met je zesde zintuig, en er niet alleen over te horen.

Ik heb een aantal manieren om aura’s te zien geoefend en ontwikkeld, en de manier die ik het beste vind om te gebruiken, voelt voor mij het meest natuurlijk. Ik geloof ook dat we allemaal een aangeboren vermogen hebben om dit te doen, het is gewoon een kwestie van persoonlijke ontwikkeling. Ik stel ook voor dat je je niet laat ontmoedigen als je het al eens geprobeerd hebt en het werkt niet voor jou. Een beetje experimenteren is een goede manier om je er vertrouwd mee te maken en op je ervaring voort te bouwen. Ik merk dat ik een klein aantal kleurschakeringen kan produceren wanneer ik me op iemand of zijn aura afstem, en dat is slechts één van de vele manieren waarop we dat kunnen doen.

Begin met je te centreren, te ademen en je uit te strekken in een kleine open ruimte, die je vult met alles wat je tevoorschijn kunt toveren. Stel je vervolgens een stralend licht voor dat van boven komt, en voel de warme stroom van energie. Stel je vervolgens voor dat je een stroom helder, koel water langs het midden van je rug laat lopen, en terwijl je loopt, adem je de energie van het heldere water langs de andere kant in.

4. Speel met uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Je kunt spelen met uithoudingsvermogen en flexibiliteit door te rekken en uit te breiden waar je ook gaat. In feite stel ik me vaak voor dat ik een superflexibele nek heb, en gebruik dat beeld dan als ik mijn nek weer met mijn Schouder verbind. Je bent vrij om je elk beeld voor te stellen dat je wilt, en je daarin te strekken en uit te breiden.

Als je vaak pijn hebt, of het snel koud krijgt, dan stel ik voor om ’s morgens vroeg te mediteren (als je lichaam meer wakker is), of 30 minuten in het warme bad te lopen als je woont waar ik woon. Ochtendmeditatie is heerlijk om ’s morgens te doen voordat je hersenen op hol slaan, omdat je hersenen dan ontvankelijker zijn voor multi-zintuiglijke boodschappen, en het is nadat onze hersenen hard op Quartz hebben getrapt, zodat het gebabbel bij het wakker worden is afgenomen.

Ik stel ook voor een geleide meditatie-cd te hebben en die af te spelen tijdens uw devotionele tijden, en zelfs de begeleiding van een doorleefde ervaring aan te bieden aan de toppen van uw vinger en duim.

5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.