Burn Out

 

 

 

De burn out coach of de loopbaancoach (of de welzijnscoach) is een professional die op afroep beschikbaar is en als klankbord dient voor werknemers die met burn out kampen. Ze bieden een veilige plek voor waardering, identificatie, meditatie, praktische oefeningen, onderwijs, doorverwijzingen en een luisterend oor.

Hun missie is om de werknemer te helpen begrijpen wat hun rol is in het bereiken van een topprestatie. Zij rusten hun cliënten uit met de vaardigheden die nodig zijn om burn out te beheersen. Met duidelijkheid, beoordeling, keuze en communicatie, helpen ze hen hun prestaties te verbeteren op een dagelijkse, klant-tot-klant, en klant-tot-werknemer basis. Burn out is een natuurlijk onderdeel van loopbaanontwikkeling. Door het identificeren van burn out ratio’s voelen werknemers zich gedreven om een creatieve manier te vinden om hun carrière te managen.

Je bent misschien redelijk comfortabel met je huidige positie. Dat is een goede zaak. Het is een feit dat burn out in alle loopbanen en beroepen voorkomt. Het is uw taak om burn out te beheersen. Als je niet weet wanneer burn out in je carrière zal toeslaan, is het tijd om actie te ondernemen. Dit is een periode van chaos. Luister naar je lichaam en lichaamstaal. Als je alert bent, heb je misschien gemerkt dat je je de dag na een vakantie muf of lusteloos voelt. Misschien denk je aan die vakantie. Luisteren naar je lichaam kan je waarschuwen voor subtiele lichamelijke symptomen.

Een carrière die je stress bezorgt, of je verplicht dingen te doen die je niet leuk vindt, is een rijke bron voor Burn Out.

Je weet dat je de klus kunt klaren. Je weet dat je het goed kan doen. Je weet dat je het beter kan. Je weet ook dat je het leuk vindt om te doen. Als je je niet gewaardeerd voelde op de dag dat je vrij vroeg om de voorbereiding van je freelance project te doen, was je opgebrand.

Verschillende beroepen en carrières hebben verschillende behoeften. Als je doet waar je goed in bent, zou je moeten weten wanneer burn-out bij jezelf de kop opsteekt. U kunt burn-out onderscheiden als er hardnekkige vragen over uw projecten blijven liggen, of als een familielid van een ander bedrijf op bezoek komt waardoor u zich minder prioriteit voelt, of als u nog steeds probeert te herstellen van een eerder incident.

Als uw baan een tol van u eist, noem het dan arbeidskosten. Dat dollarbedrag kan lager zijn dan uw jaarsalaris met uitkeringen, pensioen, of extra vakantie. Als uw baan een voortdurende bron van slijtage is, is het een kostenpost. Dat dollarbedrag kan hoger zijn dan uw salaris nu.

Een vergoeding voor burn out kan variëren van een paar dollar per dag tot enkele honderden dollars per week. Als je een gezin hebt, is het nog belangrijker om die uitgaven te beheren. Als je geen gezin hebt, is het belangrijker om je te richten op je gezin en hen te betrekken bij de budgetplanning.

Burn out beheersen vergt bewuste aandacht. Je moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Als je je werk nog goed doet, heeft de organisatie je waarschijnlijk niet snel meer nodig. Hoe vaak heb je niet de uitdrukking gehoord: “De tijd vliegt als je het druk hebt.” Dat kan waar zijn, maar het kan ook waar zijn dat er nooit genoeg tijd is om de dingen te doen die belangrijk zijn. Als u nog steeds in dienst bent tijdens een bedrijfsherstructurering of -inkrimping, kunt u op zoek zijn naar groenere weiden die u voor de nabije toekomst in de kou laten staan.

Er is een betere manier om residueel inkomen te verdienen. Het is een strategie die bevrediging nu loont in de toekomst. Het heet residueel inkomen. Het wordt gevoed door de tijd die u nu investeert en de keuzes die u vandaag maakt. Het is een belofte voor de toekomst die u vandaag energie geeft en uw succes van morgen voedt. Het is “Pay per click” voor uw online dromen.

Je kunt de rekeningen betalen en morgen een inkomen opbouwen.

 

Lees meer…

Hsp coach

Zelfvertrouwen vergroten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.