De Kunst van Creativiteit

 

 

Creativiteit is het vinden van manieren om iets te krijgen wat je wilt, of om iets wat je niet wilt in werkelijkheid te brengen, maar het vorm en stijl te geven om het echt te maken. Je loopt ergens in en maakt er iets van dat je niet loopt, of zet het met een kracht die niet van jou komt. Je geeft vorm aan wat je niet wilt.

In het tweede deel van het citaat: ik wil niet een Creatief coach zijn, maar ik wil dat mijn werk creatief is en toch datgene behoudt wat ik wil. Oorspronkelijk zou ik gezegd hebben; ik wil creatief zijn door mijn werk te doen, maar doe het op een manier die mij in staat stelt het werk vorm te geven.

Ik hou van het werk dat ik doe, en ik wil niets doen wat ik niet wil doen. Ik wil bijvoorbeeld niet dat mijn werk boksen is, maar ik wil boksen zijn. Ik wil niet proberen om boksers een bepaald gedrag op te dringen, maar ik wil hen de authentieke expressie en training geven die zij verdienen.

Tenslotte wil ik niet dat mijn werk kunst is, maar wel dat ik stoot en schop en gooi. Ik wil niet iets maken dat vorm en mode heeft, maar wel iets dat inhoud heeft. Je werk moet je ontroeren, en tegelijkertijd vooruit dragen.

Voor de goede orde, ik ben geen “raketgeleerde”, en ik maak geen “kunst “afdrukken voor mijn kunstenaars. Ik begrijp het belang van vorm, mode, en vorm, en ik weet dat die dingen zijn wat “ik” wil voor “mij”, maar uiteindelijk gaat het om het werk. Ik ben geen modegoeroe. Ik wil mijn kunstwerken niet in tijdschriften zien, en ik wil ook niet dat mensen zich ermee vergelijken. Ik wil gewoon mijn werk zien en er trots op zijn. Maar, zoals ik al zei, doe het met stijl en geef me vorm. Geef het beste van jezelf, want ik ben erg onder de indruk.

Dat alles om te zeggen dat we soms een stapje terug moeten doen en de “sterren” moeten laten schijnen. Soms betekent doen waar je van geniet wat het moet betekenen. Kunst en handwerk en lichamelijke expressie zijn dingen die de ziel verrijken. Geef ze vorm en ze kunnen het leven verrijken van de mensen om je heen. Ja, zelfs de nobele, dappere en kleurrijke kunstwerken kunnen soms een hoger vlak van de ziel bereiken.

Wat belangrijk is om te onthouden, en ik ben er zeker van dat velen van ons dit begrijpen, is dat je werk een container is voor je dromen, je ambities en je aspiraties. Wanneer je werkt, of het nu op de schaal is van een piepklein Busby-Freemartler-leerlingetje of een grote televisie-uitzending, geef je leven aan die ambities. Wanneer je werkt op het toppunt van succes, geef je jezelf toestemming om uit te blinken, als die vaardigheden passen bij je programma en bij degene voor wie je het uitvoert.

Je werkt voor jezelf en voor de mensen die met je werken en voor je werken. Zelfs als je niet wilt of de behoefte voelt om voor iemand anders te werken. Niemand anders doet dat. Dus waarom zou het je programma beïnvloeden? Waarom zou het als een last moeten worden gezien? Absoluut niet. De besten onder ons kunnen het zich veroorloven achteruit te gaan en anderen vooruit te helpen. Ons werk is al een dienst aan degenen die met ons werken, vooral als we voor weinig of geen loon werken.

Blijf bij ons en we zullen uiteindelijk de rijkdom delen en het bedrijf teruggeven.

Dan kunnen we native gaan.

 

Lees meer…

teambuilding breda https://www.swoop-coaching.nl/teambuilding-breda/

coaching etten leur https://www.swoop-coaching.nl/coaching-etten-leur/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.