De macrobiotische benadering

Hypertensie, Hoge Bloeddruk, Hartziekte

en ook een leermogelijkheid. De macrobiotische benadering houdt zich bezig met de “hele persoon”, de menselijkheid van de cliënt, zijn omgeving en het innerlijk lijdende zelf. Het richt zich niet op verslavingen of pathologie.

De meeste cliënten krijgen een geschikte eerste werktafel (in het algemeen pen en papier) om een gesprek te vergemakkelijken, een lijst van persoonlijke betekenissen op te stellen, actuele gebeurtenissen in een veilig document vast te leggen en deze en alle andere vastgestelde problemen te bespreken.

De initiële bespreking van het initiële probleem is stimulering, de bespreking van mogelijke betekenissen laat nieuwe ideeën naar boven komen. De aard van de initiële crisis evenals een tolerant niveau van ongemak enz. maken deel uit van de analyse. De bespreking kan mondeling of genitaal zijn, maar is niet afhankelijk van de medische staf.

De eerste problemen zijn geïndividualiseerd, gericht op de zelfpraat van “Ik ben waardeloos! Ik ben een mislukking! Ik doe er niet toe!” De focus ligt op iemands perceptie van zichzelf.

Na een eerste “Praatkuur” wordt de cliënt gevraagd een beeld te schetsen van hoe hij zou willen dat zijn leven eruit ziet. Dit gebeurt eerst met pen en papier of met de droge methode en later met de stylus. Gelijktijdig met het tekenen wordt een lijst van gewenste eigenschappen opgesteld.

Het proces wordt onderbroken wanneer suggesties worden gegeven die de cliënt lichamelijk niet kan bereiken. Het is op dit punt dat de therapeut de cliënt helpt in te zien dat zijn/haar gedachten, gevoelens en gedragingen allemaal met elkaar in verband staan. De cliënt wordt zich dan bewust van deze symbiotische relatie en begint zijn gedachten, gevoelens en gedragingen te reorganiseren en te systematiseren. Deze reïficatie en systematisering van de input wordt het verergerende gedrag, en een overdracht van verlangen, strategie, intentie, discipline en gedrag komt tot stand.

Er wordt dus gesuggereerd dat “vertering van de ziekte, en genezing hetzelfde zijn”. Die vertering omvat het denken, het gevoel en het lichaam van de cliënt. Terwijl bij genezing altijd het lichaam, het denken en het gevoel betrokken zullen zijn, en ook het lichaam van de cliënt, zal de techniek erop aandringen dat deze drie met elkaar in verband staan. “Vertering van de ziekte, en genezing zijn hetzelfde ding”.

Het onopzettelijk loslaten van remmingen komt voor wanneer de bewuste, parasympathische en onbewuste niveaus van het werkgeheugen, of de automatische functies, uit balans zijn, ofwel te veel, ofwel te weinig.

te veel gedrevenheid of onvermogen om te ontspannen, direct betrokken zijn bij creatieve bezigheden, het openbare of privé-leven, of nieuwe dingen uitproberen. De openlijke 180 graden van zelf-, parasympathische, en onbewuste functionaliteiten zijn niet werkzaam.

neurale netwerk dat tegenstrijdige boodschappen uitzendt, is de cliënt zich niet bewust van interne of externe prikkels, omdat zijn bewuste, parasympatische en onbewuste niveaus van functioneren uit balans zijn, ofwel te veel of te weinig.

neuraal Netwerk is een gebied van de psyche dat de functie van het zenuwstelsel, het ruggenmerg, beïnvloedt en de stroom van zenuwimpulsen door het hele lichaam, met inbegrip van klieren, organen en chromesthesie, regelt.

neurale nervosa is het gebied van de psyche dat niet rechtstreeks met het zenuwstelsel te maken heeft; het wordt ook wel het psychische of sacrale gebied genoemd. De wervelkolom beschermt het ruggenmerg en verbindt het met de zenuwen die pijngevende boodschappen naar de hersenen afvoeren. Het is bedekt met een sacraal gebied dat invloed heeft op het genitaal gebied, de voortplanting van de geslachtsklieren, rust en beweeglijkheid, evenwicht, pijnbeheersing, lichaamsresonantie, en visualisatie.  Niet lekker in je vel zitten 

het centrum bevat twee gebieden, het heffende en het slaande deel, die elk als een centrum van energie kunnen worden ervaren, terwijl het somactische het energetische deel van het lichaam is dat het grootste deel van de aandrijving en de kracht levert. Het heffende deel bevindt zich in het bekkengebied en het slaande of resorberende deel dat zich onderaan, of in de nek bevindt, is overkoepeld met het zwaartepunt, de schedel.

de basis is het middengebied van het lichaam en de somatische lichaamscomponenten. De basis is de oorsprong van spirituele energie, de bron van genade, en het fundament. De basis wordt ook geassocieerd met voltooiing, harmonie, kalmte, voorwendsel, vermomming, mysterie, vermomming, en geheime handelingen.

de basis wordt ook geassocieerd met het midden van de borst. handpalm – raakt de middellijn van het borstbeen tot de onderste ribben, de basis is de plaats van de lus van de duim.

de basis wordt geassocieerd met de voorkant van het dijbeen en het gebied van de stralen van het ruggenmerg, de ruggengraat en de nekwervels. Het ruggenmerg en zijn functie zijn verbonden met de oorschelp, of wervelkolom, en het waaiert als een waaier, die in lengte toeneemt of afneemt bij aanpassing.

de basis wordt geassocieerd met de voorkant en het midden van de borstkas. hij wordt het hart van de zaak genoemd en regelt de stroming en de beweging van het hele vatenstelsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.