Hoe de oogkaart te meten

 

 

 

 

is een gerenommeerd bedrijf in de omgeving van Geldermalsen en levert uitstekende diensten. Waarom zou u niet ook de beste lenzen en service krijgen terwijl u een beetje minder uitgeeft? Alle uitgaven zijn niet zo belangrijk wanneer u lenzen kiest.

Bij onze opticiens in Geldermalsen meten we de oogkaart op en vinden we de juiste maten. Door het gebruik van technologie bij het meten van de afstanden tussen de punten, axiaal en hoornvlies, zorgen we ervoor dat uw ogen goed gecentreerd zijn met behulp van een piano, een motivatieschaal, en een ladder. Vervolgens brengen we een op maat gemaakt montuur aan op het gezicht van de patiënt.

Wij meten de verticale afmeting en de horizontale afmeting van de oogbol, en vinden de sagittale lengte en de hoornvliesdikte. Het motief om de grootte van een oog te meten is de oogkas, dat is het centrale gedeelte van het hoornvlies, en meet ongeveer 45mm horizontaal en 45mm verticaal voor een persoon met een relatief groot hoornvlies. Het distale gedeelte van het hoornvlies is dikker aan de onderkant en dunner aan de bovenkant, daarom zijn de letters op de oogkaart gemakkelijker te zien. Wij nemen metingen die direct gecorreleerd zijn aan de voorschriften. Daarom zal onze oogkaart ons altijd een goed idee geven van wat het voorschrift van de patiënt is gewijzigd.

De oogkaart wordt bepaald door elk oog afzonderlijk te vergelijken. De afstanden van de lineamenten worden gemeten met een tijgerklauw methode, en een technicus dient handmatig bij het meten van de verticale lijnen van het hoornvlies. De auteur behandelt het oog van de patiënt niet; in plaats daarvan doet de optometrist dat voor ons. De gewone verticale lijnen binnen het hoornvlies zullen er echter al zijn wanneer de metingen worden verricht. Deze metingen zullen reeds in aanmerking worden genomen voor het voorschrift.

Step 1

Wij ontvangen over het algemeen het voorschrift voor het oog van de optometrist. De metingen die de avond tevoren zijn verricht, moeten al identiek zijn aan wat op de dag van het onderzoek zal worden gemeten.

Step 2

De arts staat voor de plaat en tikt lichtjes met de vingertoppen tegen elke kant van het oog, net boven het onderste ooglid. De draaiing van de vingertoppen moet precies tegenovergesteld zijn aan de richting van de oogkanteling, zoals te beoordelen aan het gezicht van de cliënt. Vervolgens controleert de arts elk van de grote en kleine sigmatula (verkalking) met de hand.

Stap 3

Daarna wordt de oogkaart gekanteld zodat drie focusobjecten worden gefocusseerd op een afstand van één micron van de gezichtslijn. De positie van elk focuspunt wordt genoteerd. Vervolgens wordt de oogkaart op de monitor scherpgesteld door de monitor in de huidige positie te brengen.

Stap 4

De technicus kiest nu drie focuspunten, op de oogkaart, en plaatst deze op een afstand van één micron van het gezichtspunt. De afstand wordt bepaald door overwegingen zoals of het oog misschien verbrand is of contactlenzen uitvallen. De oogkaart wordt opnieuw gecentreerd op het monitorscherm door de monitor te bewegen. De afstand en rotatie van elk focuspunt wordt nu geacentreerd aan de hand van het voorschrift van de cliënt.

Stap 5

Nu beginnen de flashbacks. De operator zal nu een speld of een stuk plastic kaart plaatsen op elk focuspunt op de oogkaart. Deze spelden worden gebruikt om het gezichtsveld door het oog te vernauwen. De speld mag echter niet bewegen terwijl hij in de oogkaart knijpt. Alle vijf focuspunten worden nu op de monitor in focus gebracht.

Stap 6

De operator schakelt nu de monitor uit en gaat verder met het aanbrengen van de gewenste oogklep. Na het aanbrengen wordt het oog naar rechts gekanteld, en wordt de monitor aan de linkerrand van het gezichtsveld geplaatst. Het bedrieglijke veld wordt gecorrigeerd door de monitor naar de huidige positie te bewegen. De 5 scherpstelpunten worden opnieuw op de monitor in focus gebracht. De afstelling van de monitor is zojuist voltooid. De waarnemer kan nu de resultaten op het scherm lezen.

Stap 7

De monitor aanpassingen zijn noodzakelijk. Ze stellen de Lines to Fill vast, die op hun beurt de juiste Starts Ruin creëren. Voordat u de monitor opnieuw centreert, moet u ook de ogen zo instellen dat u ziet wat zich direct voor de monitor bevindt. Als er een bron van verblinding is, zoals een nabijgelegen object of auto, moet u de monitor zo instellen dat het zicht wordt geblokkeerd. Ten slotte moet aandacht worden besteed aan de werking van de monitor. Controleer op eventuele kortsluitingen, ping die zich kunnen voordoen. Zo niet, dan is er een probleem dat om een verandering vraagt.

 

Lees meer…

Opticien Geldermalsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.