Hoe krijg je de beste tandarts

 

 

 

 

Een etentje aan het eind van een lange dag is slechts een van de vele dingen waarvan u met uw gezin kunt genieten. Maar als ouder voel je je waarschijnlijk een beetje overweldigd, alleen al door de vraag van je kinderen naar een tandarts die aan hun behoeften kan voldoen. U kunt veel strategie├źn toepassen om uw stress te verlichten en uw kinderen op hun gemak te stellen bij de tandarts.

Begin met ze mee te nemen naar de tandarts. Dit helpt kinderen meer te wennen aan het hele proces. Je kunt met ze meegaan naar de receptie, waar roltrappen zijn en in plaats van uitleg, geluidsmachines. In het begin ga je op het apparaat zitten en leg je uit wat je wilt horen, en de tandarts zal je favoriete liedje spelen. Deze strategie doet op zich al wonderen.

Maak het leuk.

Jij kent ze beter dan wie ook, maar als ouder ben jij degene die al het werk moet doen. Neem ze bij het eerste bezoek mee naar het kantoor van de tandarts. Ze kunnen kennismaken met de tandarts en natuurlijk de hele tijd dat je er bent, uitleggen wat ze gaan doen.Zet een glas water neer, dan kunnen jullie samen ontspannen terwijl de tandarts uitlegt wat er gaat gebeuren.Houd hun hand vast als ze zich een beetje angstig of ongemakkelijk voelen. Zodra u aankomt bij het kantoor, ga dan meteen naar de balie en geef de receptionist, of iemand die in de winkel is, uw visitekaartje, zodat ze contact met u kunnen opnemen.

Plan op de dag van de afspraak de ochtend in om afspraken te maken. Maak die afspraken voordat u vertrekt, zodat u ze een paar minuten voor de afspraak in huis hebt. Het belang van face-to-face tijd met het kind.

Maak ze enthousiast

Hier zijn wat idee├źn om uw kind enthousiast te maken voor het tandartsbezoek:

– Maak een lijst van alle tandartsen die in de buurt of in de buurt van de school of het huis van uw kind zijn.

– Bel de tandarts om een afspraak te maken. Kijk of ze een website hebben, en zo ja, neem dan kennis van de informatie op de website.

-arische dingen gebeuren, dus bedenk wat geweldig zou zijn waar je kind enthousiast over zal zijn.

– Wat draagt de tandarts? Als je kind denkt dat de tandarts cool is en dat alle apparatuur cool en nieuw is, zal hij poeslief zijn.

– Gaat de tandarts om met kinderen? Hoe oud is hij?

– Heeft hij/zij een goede website?

– Is de tandarts afhankelijk van verwijzingen van de plaatselijke orthodontist?

– Wat draagt de tandarts?

– Als de tandarts binnenkomt, is alles dan in orde? Wordt hij behandeld in een comfortabele ruimte?

– Wat doet hij/zij nu?

– Draagt de tandarts een masker en handschoenen?

– Ruikt de tandarts zijn kamerxy lekker?

– Blijft hij/zij de houding van het kind controleren?

– Is het kind vrij om met hem te praten?

Leer uw kind hoe het de vragen moet beantwoorden. U kunt eventueel een rollenspel “tandartspraktijk” met uw kind spelen, zodat hij/zij zich op zijn gemak voelt.

Het is misschien eng om met uw kind naar de tandarts te gaan, maar u moet wel aan de gevolgen denken. Kinderen worden heel snel bang voor tandartsen. Het is onvermijdelijk. Sommige kinderen zijn bang zelfs als ze alleen maar routine tandheelkundige zorg hebben gehad, zoals reinigingen en vullingen.

Belangrijker nog is dat u uw best doet om het bezoek aan de tandarts minder lang te laten duren. Leg uw kind uit hoe belangrijk een gezond gebit is, waarom tandverzorging belangrijk is en wat hij precies kan verwachten tijdens het bezoek.

Ga op zoek naar goede kindertandartsen. Het is belangrijk om er een te kiezen die goed met kinderen kan omgaan. Goede tandartsen weten niet alleen hoe ze met kinderen moeten omgaan tijdens het eerste bezoek, maar weten ook hoe ze tegelijkertijd met de ouders moeten werken. Tandartsen die weten hoe ze ouders voor zich kunnen winnen op een moment dat ze hun kind proberen weg te schuiven, zijn zeldzaam.

Zorg er ook voor dat de tandarts die u kiest lid is van de ADA. Ouders kunnen hun kinderen helpen zich op hun gemak te voelen bij de tandarts. Sommige van deze tandartsen bieden zelfs sedatie aan voor angstige kinderen. Werk met een tandarts die uw kind op zijn gemak zal stellen, ongeacht de leeftijd. Help het kind zich thuis te voelen. En het allerbelangrijkste is dat u een kindertandarts vindt die uw kind op zijn gemak stelt, zodat de tandarts zijn werk kan doen.

 

Lees meer …

Mondzorg Nijmegen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.