Hoe uw orthopedische scan te controleren

 

 

is het diagnostische instrument bij uitstek voor de meeste verlammingen en orthopedische aandoeningen. Het is eerder een opmerkelijk eenvoudig apparaat. De scan Hoop op Welzijn is een niet-invasieve scantechniek die de bioritmen en elektrische impulsen van een patiënt registreert en gebieden van abnormale oxygenatie, kooldioxideconcentratie of elektrische impulsen opspoort.

Om het meeste uit deze prachtige procedure te halen, zijn er een aantal dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, wanneer u zich voorbereidt op de scan, mag u niet roken en drinken. U moet ongeveer tien minuten voor het onderzoek aanwezig zijn. Er is een fonteintje voor verfrissingen in de buurt en alle elektrische apparaten en telefoons moeten uit staan. Indien u voedingsmiddelen bij zich heeft, dient u deze in het wagentje te leggen of thuis te laten. Indien u medicijnen heeft, dient u deze door te strepen en thuis te laten. De kar start pas ongeveer vijftien minuten nadat u de scan hebt ondergaan. Na de voorbereiding krijgt u een injectie met een kalmerende oxalaatoplossing. Een deel van de scan maakt gebruik van een minuscule straal die uw nieren en ruggenmerg aantast. De uitgezonden energie slaat de calciumkristallen in het oxalaat weg. Het oxalaat wordt snel door het lichaam geabsorbeerd. Wanneer de absorptie voltooid is, wordt de straling op uw ruggenmerg gericht om eventuele dichtere gebieden te markeren.

De vitale functies worden bewaakt met een halskraag en een nek reddingsvest. Alle proefpersonen worden gecontroleerd op tekenen van verwardheid, stotteren, verlaagde bloeddruk, verhoogde bloeddruk, ademhalingsmoeilijkheden, oogspanningen en het geluid van de hartslag. Voor de gehoortest wordt de proefpersonen gevraagd te reageren op een reeks tonen. De test zou niet meer dan 30 seconden duren. Alle gesprekken zijn in principe openhartig. U zult niet weten wat ze zeggen, tenzij ze er specifiek naar gevraagd worden. Het ziekenhuispersoneel is er alleen om te assisteren en toezicht te houden tijdens de scan. U hoeft zich over hen geen zorgen te maken. De verpleegster zal er alles aan doen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Na de scan wordt het verslag door de technoloog aan de verpleegster teruggegeven. Deze methode is zo goed als pijnloos. Er is een minimale hoeveelheid ongemak. Technologen zijn opgeleid om eventuele pijn of ongemak onmiddellijk te behandelen. Technologen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen een comfortabele en ontspannen ervaring heeft tijdens de scan.

Zoals bij elke medische procedure is er een kleine kans op verdoving. Deze scan wordt beschouwd als minimaal invasief. Voor degenen die om een specifieke reden een scan willen, kan er enige plaatselijke verdoving worden toegediend. Alle anderen, ook u, zullen tijdens de procedure slapen. De meeste scans zijn meestal volledig pijnloos. Het plaatselijke verdovingsmiddel wordt gebruikt om het gebied waar de scan zal plaatsvinden te verdoven.

Wanneer u na de scan wakker wordt, wordt u gevraagd om uw ziekenhuisjas aan te trekken. U hoeft de ziekenhuisjas niet de hele tijd te dragen, maar het is wel aan te bevelen dat u hem tijdens het bezoek draagt. Gedurende ten minste het eerste uur mag u niet drinken, roken of eten. Artsen en verpleegkundigen kunnen indien nodig behandelingen toedienen terwijl het onderzoek plaatsvindt.

Een gezondheidsdeskundige zal even de tijd nemen om uw resultaten te interpreteren. De resultaten worden niet op papier voorgelezen. In plaats daarvan worden ze in de vorm van grafieken en diapresentaties weergegeven. In deze grafieken worden de resultaten in lekentaal uitgelegd.

Nadat u een volledig verslag hebt van wat uw scanindicaties zijn, kunt u dit met uw arts bespreken. U kunt uw arts ook vragen stellen, zoals u dat normaal bij elke andere patiënt zou doen. Voordat u vertrekt, zal een verpleegster u meestal vragen een gezondheidsdossier te ondertekenen waarin uw informatie wordt bijgewerkt. Zodra u dit document hebt ondertekend, geeft de verpleegkundige u meestal een volgnummer dat u naar uw arts moet terugsturen. Dit nummer blijft bij u zodat uw arts u kan bellen als u gecontroleerd moet worden. U krijgt ook een saturatieverslag van de medicijnen die u krijgt toegediend.

Chirurgie

In sommige situaties kunnen patiënten een operatie of andere ingrepen nodig hebben om de door een beroerte veroorzaakte schade te herstellen. Tijdens een beroerte kunnen vetafzettingen uit de interne halsslagader worden verwijderd. Als de slagader van de halsslagader verstopt is, is een procedure nodig om deze te deblokkeren. Een chirurg zal de verstopte slagader terug in zijn normale vorm brengen. Op de dag van de operatie, zult u medicijnen krijgen die u slaperig maken. Zorg er altijd voor dat er iemand bij u is om u naar huis te brengen nadat de operatie is voltooid. Uw zorgverlener in het ziekenhuis zal u alle nodige informatie geven over hoe u uw herstel kunt volgen. U zult ook een van de neurologen met wie u samenwerkt kunnen bellen om uw herstel te controleren.

Onderzoek

Misschien wilt u een professional raadplegen die u kan voorzien van educatieve middelen. Hoewel u misschien de basisfeiten kent, is het belangrijk om alles te begrijpen over uw type beroerte en het herstelproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.