Hoe vind je een goede coach?

Coach Roermond

Ik werd coach omdat ik een verlegen en introvert persoon was, en ik dacht dat ik uiteindelijk in een groepsprogramma zou gaan werken. Ik was toen achter in de 30 en ik dacht dat het een goed idee zou zijn. Het gaf me de kans om met enthousiaste en jongere mensen te werken. Ongeveer 18 maanden nadat ik met mijn eerste programma begonnen was, kreeg ik een aanbod van een groter programma in de stad. Ik nam het aan.

Gedurende bijna twee jaar werkte ik met voornamelijk introverte mensen en ik ontdekte dat hun grootste probleem het omgaan met zelfbewustzijn was en het vermijden van situaties die dat konden triggeren. Ongeveer twee jaar later vertelde een van mijn beste vriendinnen me dat ze een idee had voor een programma, en ik vond dat heel interessant. Dus begonnen we te werken met kinderen in onze gemeenschap. Vrijwel onmiddellijk merkten we een enorme verbetering in de kwaliteit van het programma, en ik voelde dat ik mensen kon helpen op een manier die ik alleen niet zou kunnen. Dus het volgende jaar werkte ik met een reeks andere rally’s, meer deelname van introverte mensen, en we waren gewoon langzaam een programma aan het vormen.

Ik heb persoonlijk geworsteld met het feit dat ik een agressieveling ben, maar wat ik heb geleerd is dat je niet kunt vechten tegen wat je niet wilt vechten. Je moet het accepteren en Wild helpt je om alle negatieve energie los te laten die niet vermeden kan worden. In plaats van door ziekte heen te gaan, boos te zijn op jezelf of op dingen, moet je je capaciteiten vieren. Als je boos bent, ga je door pijn. Je doet jezelf pijn. Je bent boos en je kwetst je relatie. Maar in plaats van je daardoor te laten opslokken, moet je een nieuw zelfbeeld creĆ«ren. Omring jezelf met positieve en enthousiaste mensen, en je zult een betere uitkomst hebben. Als je jezelf ziet als energiek en levend, kun je niet anders dan energieke acties ondernemen. Geven en vriendelijkheid is zoveel beter dan “het spijt me” zeggen. “Het spijt me zo erg.”

Als je je afvraagt hoe je een goede coach moet vinden, zoek dan naar mensen die over jou gaan, maar zoek mensen die behulpzaam zijn, je systematisch onderwijzen, je uitdagen en je vervolgens aanmoedigen om te groeien. Ze moeten er zijn om je te helpen op het juiste spoor te blijven en een gezond niveau van zelfpathie te behouden. Als je die ondersteunende groep niet kunt vinden, zoek dan ondersteunende sportscholen, astics of fitnesstrainers, maar ga er helemaal voor. Aanwezigheid is de sleutel. Als je naar een bijeenkomst gaat en je weet dat je omringd zult zijn door mensen die van je houden en je waarderen, dan houd je jezelf en je werk in hoog aanzien.

Ik heb in mijn coachingspraktijk steeds weer gezien dat mensenWie zijn de coaches en de staf? Met wie kun je praten over wat belangrijk voor je is? Wie neemt de uiteindelijke beslissingen? Als de mensen die er zijn om je te steunen, je steunen, maakt dat een enorm verschil. Een ongericht gesprek in het midden van de kamer is een stuk beter dan aan tafel te zitten luisteren naar je slaafse metgezel die je de les leest over politiek terwijl jij en de grote strengheid van het fitnessprogramma waar je mee bezig bent?

Het is zo moeilijk om mensen ergens aan te binden, laat staan aan een actieprogramma. Als mensen toegewijd zijn aan hun spirituele pad of aan hun zaak, is het zo moeilijk om te denken dat je het mis hebt. Maar waag het niet om je religie te veranderen, en je religie te dwingen iets te zijn waar je je voor schaamt. Iets zegt me dat u te ver gaat, en als die beschuldiging waar is, heb ik liever dat u voor spot en schande staat dan voor uw vergeven fout.

Ik heb u alleen wat ballonnen gegeven om op te blazen, omdat ik denk dat ze u kunnen helpen uw ogen te openen voor wat er achter het fitnessprogramma ligt dat u volgt. Ik denk echt dat er altijd een licht is aan het einde van de tunnel als je maar weet waar je moet kijken. Geloof me, er zijn miljoenen mensen die ook prioriteit geven aan hun buitenleven, net zoals jij dat doet, en ook zij zijn vaak niet in staat om gezonde relaties te onderhouden omdat ze altijd denken aan wat zou kunnen zijn, in plaats van wat ze willen.

Ik realiseer me ook dat niet iedereen atleet is, of zelfs maar veel tijd heeft om te trainen, maar het is belangrijk om te trainen, en nog belangrijker om te blijven trainen, want dat is wat uiteindelijk bijdraagt aan je vitaliteit, je geluk, en je positieve mentale instelling.

Zelfs als je geen zin hebt om te trainen, is het nog steeds belangrijk om er tijd voor vrij te maken, en hier is waarom.

1. Je zult een sterker en productiever leven leiden als je beweegt en zweet

Oh zeker je kunt naar de sportschool gaan, en je kunt altijd sporten terwijl je televisie kijkt of naar de radio luistert, maar wist je dat soms, dingen zelfs in de sportschool gedaan kunnen worden, zonder apparatuur?

Simpel gezegd, als je je vitaliteit wilt verbeteren, moet je bewegen. En soms betekent dat voor uw huiskamer, in het comfort van uw slaapkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.