Voordelen van Reflexologie

 

is een zachte massagetherapie die het “hele binnenste” stimuleert. Deze therapie komt vooral de wervelkolom ten goede. Het is een moderne massagetherapie

Wat is kinesiologie?

Vandaag de dag wordt deze therapie gebruikt om mensen te helpen genezen van pijn in de nek, rug, gewrichten en spieren. Het werkt met de conventies van structurele geneeskunde, neurologische wetenschap en farmacologie.

De specialiteit van de therapie is de behandeling van de juiste reactie van het lichaam op acuut letsel. Er zijn zeer goede onderzoeken en studies gedaan, voornamelijk op het gebied van manuele therapie, perifere neuropathie, spier- en skeletaandoeningen en chronische pijn. Over het algemeen is de reactie van het lichaam anomatisch, maar in sommige gevallen wordt speciale aandacht besteed aan de invloed van trauma, infectie en medicatie, wat belangrijke klinische implicaties heeft.

Anomatische respons, zoals gezegd, vindt plaats wanneer er een toename is van vitale energie van het lichaam met een lange levensduur en verscheidenheid van leven, die Macro en Micro matten zijn. De verhoogde levenskracht brengt een breed scala van reacties teweeg, van het neurovasculaire en neurochemische artikel, tot het spier- en skeletstelsel.

Wat heb je aan kinesiologie?

In deze therapie is het niet de motorische functie die verbeterd wordt, het is de Heling. Dit betekent dat de reactie van het lichaam niet alleenExploratie ofractief is, maar ookInhibitie ofherstellend. Met andere woorden, Kinesiologie is niet hetzelfde als massage, waarbij wel energie wordt gebruikt.

Ons zenuwstelsel wordt gestimuleerd door reflexen, aanraking en palpatie. Dit heeft brede implicaties voor ons welzijn en onze emotionele gezondheid. Massage heeft tot gevolg dat de bloeddoorstroming wordt verbeterd en dat verschillende punten op het lichaam worden verwarmd en gemasseerd. Het helpt ook om niet alleen het individu maar ook de omliggende spieren te ontspannen. Zodra het zenuwstelsel is verjongd, profiteert het hele lichaam daarvan. Herstellende massage betekent dat het zenuwstelsel tot rust komt en door het lichaam wordt verzorgd.

De massagebehandeling verbetert ook de motorische functies door een betere controle van het zenuwstelsel van de spieren. Het helpt ook de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren door de zenuwstimulatie van de spieren. Als reflexologie goed wordt uitgevoerd, kan het helpen om het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te verbeteren. Met andere woorden, reflexologie kan helpen bij het behandelen van de oorzaak van ziekte en aandoeningen.

Kinesiologie biedt enorme voordelen voor de cliënt. Het helpt pijn als gevolg van blessures en ziekten te verminderen. Het helpt het bewegingsbereik van het lichaam te vergroten. Via de zenuwen helpt het ook de hersenen te stimuleren. Reflexologie verbetert het slikvermogen en stelt de cliënt in staat zijn ademhaling beter te controleren.

Wat kan Reflexologie voor u doen?

– Kinesiologie kan helpen om de gewrichten en spieren van het lichaam in goede staat te houden. – Reflexologie verbetert de mineralenbalans in het lichaam. Het helpt het lichaam te ontspannen en verbetert tegelijkertijd de immuniteit van het lichaam door bescherming te bieden tegen ziekte of infectie.

Voordelen van Reflexologie:

– Ontspanning van gespannen spieren.- Vermindert stress, angst en vermoeidheid.- Verbetert de ademhaling.- Verhoogt de bloedsomloop, vooral de diepe weefselreflexologie kan van grote hulp zijn bij de behandeling van wonden en ziekten.

Reflexologie wordt beschouwd als een van de beste en doeltreffendste alternatieve therapieën die vandaag beschikbaar zijn. Het brengt verschillende andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Het zou door iedereen moeten worden geleerd en toegepast. Reflexologie is een goed hulpmiddel bij stressbeheersing en vermoeidheid, omdat het ook helpt het immuunsysteem van het lichaam in stand te houden. Het is niet alleen een massagetechniek, maar kan ook worden gebruikt voor een betere gezondheid van elk deel van het lichaam.

Mensen met kwalen zoals nierproblemen, ziekten zoals zuurgraad en artritis kunnen verlost worden van stress en vermoeidheid, die de belangrijkste oorzaken zijn van pijn. Het helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van je leven. Het heeft ook verschillende andere voordelen voor de gezondheid.

 

Lees meer…

Orthomoleculair voedingsleer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.